Restaurante de încercat în Creta
mai 15, 2023
O zi în Belgrad
iunie 20, 2023

După o lungă perioadă de timp fără pauze, simțeam nevoia acută de a pleca într-o vacanță. Norocul a fost să găsesc un bilet ieftin de avion către Creta.  Așa că, la începutul lunii mai, după un zbor de 1h 45′, eram pe insula Zeilor.

Creta este cea mai mare insula a Greciei, care te întâmpină cu plaje extraordinare și locuri istorice. Deși vremea în luna mai nu a fost una tocmai caniculară și a plouat în fiecare seară, am prins și o zi de plajă, unde după doar 2 ore, am fost aproape de insolație.

Am învățat pe propria piele că 19 grade în Creta  înseamnă vreo 30 în România și neapărat trebuie să folosești o cremă cu protecție solară pe această insulă, indiferent dacă este cald sau nu.

În schimb, clima a fost perfectă pentru a explora insula și a descoperi la pas tot ce are de oferit Chania, locul unde am fost cazată.

Apartamentul în regim boutique, foarte util, cu balcon spre portul venețian, este ideal pentru persoanele care nu sunt deranjate de zgomot și zumzetul străzilor din centrul vechi.

La parterul clădirii unde am avut cazarea, proprietarul avea și un bar micuț, unde puteai servi cele mai delicioase cocktailuri încercate pe insulă, la numai 6euro (oferea 10% discount persoanelor cazate acolo).

Chania seamnă foarte mult cu Veneția. Străbătută de straduțe înguste, pietruite, pline de taverne și de flori pretutindeni, aglomerate de turiști într-un du-te vino neîncetat.

În cele câteva zile cât am stat acolo, m-am plimbat extrem de mult prin tot orașul, atât în zona turistică, cât și prin cartiere de localnici. Este extrem de frumos în port, promenadă, turnul, cât și plajele din împrejurimi.

Nu am ajuns pe renumitele plaje de la Balos, Elafonissi și altele super cunoscute, însă nici vremea nu a fost cea mai indicată pentru așa ceva și am zis că voi reveni pe insulă special pentru aceastea.

În schimb, am ales să merg pentru o zi în Rethymno, un orășel la o distanță de o oră cu autocarul de Chania. Și aici, am găsit aceleași străduțe înguste, pavate, pline de buticuri cu piele, bijuterii și suveniruri. În micul port venețian am ales să iau masa, fiind un loc foarte plăcut și relaxant. Pentru cei care vor să vadă o imagine de ansamblu a orășelului, le recomand să urce la castelul de pe deal, care oferă o panoramă superbă asupra locului.

Mâncarea a fost delicioasă în majoritatea restaurantelor pe care le-am încercat și am scris mai multe recomandari aici.

Data viitoare când voi veni, voi opta pentru o cazare la malul marii, pentru a ma bucura de multă relaxare la soare!

Bine de știut:

  1. Atunci când vă achiziționați biletul de autobuz, să vă asigurați că aveți ora trecută pe bilet, pentru a nu risca să rămâneți încă o ora în plus să așteptați până vine următorul, așa cum am pățit eu. În momentul în care am achiziționat bilete pentru Rethymno, le-am luat pentru ambele sensuri, însă nimeni nu mi-a zis că dacă nu scrie ora 18:00 pe el pentru întors, nu mă voi putea urca în autobuzul de la ora 18:00 și șoferul îmi va refuza biletul fără explicații.
  2. Nu vă lăsați ademeniți de patronii de restaurante care vă invită să luați loc la ei pentru că au cea mai bună mâncare, cea mai bio carne/ peste, etc. Încercați să vă documentați puțin înainte de a mânca într-un loc, pentru a nu risca să plătiți mai mult decât face.
  3. În cazul în care plătiți cash la cazare, puteți beneficia de prețuri foarte bune, luate direct de la ei, nu prin booking.
  4. Dacă zborul va avea întârziere mai mare de 3h, să faceți plângere pe site-ul companiei cu care zburați, pentru a va putea lua o parte din bani înapoi. Eu așa am pățit la întoarcere, zborul a avut întârziere 5h și pe site-ul companiei, am completat formularul și mi s-au restituit o parte din bani.

Călătoriți, trăiți, iubiți…în spiritul relaxat al grecilor!

Mădă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gdpr-image
Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Prin utilizarea acestui site web sunteți de acord cu Politica noastră de protecție a datelor.
Citeste mai multe