City break in Sicilia
octombrie 10, 2022
Cascada Niagara
octombrie 10, 2022
City break in Sicilia
octombrie 10, 2022
Cascada Niagara
octombrie 10, 2022

Dacă există un loc în lumea asta unde este veselie, acolo este de mine. Dacă pe lângă veselie, există și soare, și ocean, atunci, cu siguranță, este despre mine.

Am aterizat în Hawaii pe 24 decembrie 2019, după un drum tare lung din New York, cu oprire în Minessotta. A fost cam același lucru ca și drumul din București la New York. Noroc că există în avion tv și am revăzut toate capodoperele animate de la Disney, altfel ar fi fost un zbor destul de greu.

După frigul din New York și zapada care se vedea din avion în Minessotta, Hawaii m-a primit zâmbitor, cu caldură și multă verdeață.

Bine ai venit în Paradis!

Principalele 8 insule hawaiiene sunt: Hawaii, Maui, Oahu, Kauai, Molokai, Lanai, Niihau și Kahoolawe, iar eu am ajuns doar pe Oahu, unde se află și capitala statului Hawaii, Honolulu. M-am cazat în zona cea mai populară, Waikiki, unde foștii regi hawaiieni obișnuiau să se relaxeze.
Acum Waikiki este cea mai populară stațiune, cu o plajă de nisip înconjurată de clădiri moderne și unde am ales să mă cazez, pentru a fi foarte aproape de plajă, la Sheraton Princess Kaiulani. Îl recomand călduros, întrucat mi-a plăcut totul aici. De la cameră, piscină, personalul angajat și până la mâncare, totul exemplar, nu am nimic sa-i reproșez.

M-am trezit la ora 6:00 am și am dat fuga pe plaja, dupa o noapte în care oricum nu prea am dormit din cauza diferenței de fus orar, care este de 13h față de România. Când la noi este zi, la ei e noapte și invers. Îmi doream să fac atat de multe lucruri în același timp, să văd și locuri faimoase de pe insulă, să mănânc sushi, să stau la plajă, să înot cu delfinii, încât nu știam de ce să mă apuc mai întâi. Am tras aer în piept și am ales ca în prima zi să mă odihnesc.

Hawaii îmbrăcat de sărbătoare…

Așa că am lenevit toată ziua pe plaja din Waikiki, m-am plimbat pe promenadă de la un capăt la altul, unde poți vedea toate magazinele de lux din lume și am cercetat cam pe unde vreau să mănânc în săptamana pe care o voi petrece acolo. Toată stațiunea era îmbracată de sarbatoare, chiar în centru fiind împodobit un brad extrem de frumos. La fel de frumos era și cel din hotelul unde am fost cazată. Văzând braduții împodobiți peste tot, chiar și pe plajă, ți se reamintea continuu ce perioadă a anului este. În lipsa lor, uitai cu desăvârșire de timp, ceas și obiceiuri.

Vreau să vă spun că timp de o saptamană cât am stat acolo, am prins soare puternic, ploaie, umezeală, vânt și iar soare. De la un minut la altul, era cu totul o alta stare a insulei. Ce m-a șocat, a fost că aici nimic nu durează prea mult. Dacă stai la plajă și începe ploaia, nimeni nu se pregătește să strânga și să plece, cum s-ar fi întâmplat la noi, pentru că în 5 minute este iar soarele arzător pe cer, curcubeul fiind la ordinea zilei. Există credința că atunci cand apare un curcubeu, Dumnezeu leagă cerul de pamânt. Dacă această zicală este adevarată, înseamnă că nu există loc mai strâns legat de divinitate decât această insula. De cel putin 3 ori pe zi, aparea curcubeul. Superb!

Dacă nu vreși atâta umiditate, alegeți să vizitați această insulă din mai până în octombrie, când sunt cele mai slabe șanse de precipitații.

Ce-am văzut în Hawaii

Pe străzile din Waikiki este plin de japonezi și americani. Și se pare ca și ei, ca și mine, au vrut să petreacă Crăciunul acolo, pentru că era plin până la refuz de oameni. Foarte aglomerat. În seara de Craciun, nu am gasit loc la niciun restaurant, fără să stăm la coadă și să așteptăm sa se elibereze o masă. Asa că dacă sunteși la fel de neinspirați ca și mine, încercați să rezervați o masa cu cateva zile înainte. Indiferent ca era Craciunul, toate supermarketurile și magazinele erau deschise.
Totul era așa de plin, încât chiar și pentru excursiile de o zi oriunde, îți trebuia rezervare cu o saptămană înainte. Drept urmare, am pierdut șansa să vizitez Pearl Harbour (locul unde a început al doilea razboi mondial pentru americani), în detrimentul excursiei la parcul marin, unde urma să înot cu delfinii.

Sea Life Park Hawaii este un adevarat sanctuar pentru vietățile marine, unde poți vedea și interacționa cu delfini, rechini, lei de mare, broaște testoase, pinguini și multe alte viețuitoare ale oceanului. Ei se ocupă și de conservarea viețuitoarelor, eliberând în fiecare an atât broaște țestoase în sălbăticie, cât și delfini.
Întâlnirea cu delfinii pentru mine a fost extrem de emoționantă. Nu ai voie să-i atingi cât stai în apa lângă ei, în afara exercițiului pentru care primesc recompensa. Știu că mulți dintre voi veți spune ca ei trebuie să fie liberi și nu în captivitate, într-un parc, și sunt de acord cu voi. Însă, pe toată perioada cât am stat acolo, toate animalele mi s-au parut extrem de bine îngrijite și hrănite. Nu am simțit nicio secunda că sunt chinuite acolo. În plus, dispun de multe programe și afișe educaționale atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Am citit că cea mai frumoasă plajă din Oahu este în Hanauma Bay, unde am ales să merg ziua urmatoare. Golful Hanauma este primul district de conservare al vieții marine din statul Hawaii.

Trebuie sa știti ca drumul spre golf a fost extrem de aglomerat, însă m-am putut bucura de o priveliște foarte frumoasă. Pe partea stângă a drumului puteam admira Diamond Head, un crater vulcanic și unul dintre cele mai importante obiective din insulele Hawaii, care măsoară în jur de 760 de metri înălțime de la nivelul marii. Este un must see, mai ales pentru iubitorii de hiking.

Odată ajunsă pe plajă, am rămas impresionată de culoarea apei și de faptul ca oamenii se balaceau indiferent că vremea de afară era destul de capricioasă, doua minute ploua, apoi ieșea soarele și tot așa.

Locul este foarte cautat pentru snorkeling, unde poți vedea o varietate de pești colorați, iar echipament poți închiria de acolo pentru cațiva dolari.

Ce-am mâncat în Hawaii

În acest loc magic, timpul se scurge foarte repede. Totul este scump, fiind aplicat același principiu ca și în New York, atunci când te afli la un restaurant. Am încercat un all you can eat, restaurantul acela unde plătești o suma fixă de bani, în acest caz a fost 40$ și unde poți mânca până explodezi.

Era foarte bine aprovizionat cu de toate, o mare variatete de fructe de mare, sushi și alte bunatăți. Tot aici, am băut pentru prima data în viața mea sake, care este o băutura alcoolică, tradițional japoneză, facută din orez fermentat. Ca să vă faceți o idee în privința gustului, aduce foarte mult cu cel al țuicii.
Am încercat și coastele de la Hard Rock – unde cred ca a fost cea mai mare porție din toate încercate până acum.
M-am aventurat și mi-am luat de la supermarket tot felul de sandvișuri de orez, salate și multe dulciuri specifice, pe care eram tare curioasă să văd cum sunt.
Peste tot erau oamenii zâmbitori, amabili, frumoși și totul era foarte curat.

Surf-ul, sportul popular în Hawaii

Sporturile nautice sunt un mod de viață în Honolulu, așa că dacă ajungeți în Hawaii, să nu faceți ca mine și să vă luați neaparat un instructor care să vă dea câteva lecții de surf. Surfingul este aici, cel mai popular și rezistent sport acvatic. Peste tot veți vedea atat surferi profesioniști, cât și începători, dornici să învețe cum să plutească pe valurile oceanului.

Trebuie să aveți în vedere că o călătorie în Hawaii nu este doar despre a bifa încă o destinație pe care o aveați pe lista. Este despre o experiență spirituală profundă. La fiecare pas veți simți că ați mai învățat o lecție, despre bunătate, compasiune și iubire.

ALOHA…

Aloha este „spiritul” care caracterizează această insula și în același timp este forma de salut la venire sau la plecare. Esența cuvântului este: “Dumnezeu este în noi. Traiește viața cu bucurie.” Cuvântul pozitiv aloha conține tot ceea ce este nevoie să stim pentru a interacționa corect cu natura și omenirea. Îmi place mult această filozofie și am încercat pe cat posibil să ma educ în aceasta credință.
Calatoria în Hawaii a fost o alegere, care mi-a adus numeroase învățăminte de natura spirituală. M-a facut să înteleg mai bine lecția răbdării, a recunoștiinței și a bucuriei.

În ultima zi acolo, pe când eram cu picioarele în apă și îmi luam la revedere de la insulă, moment în care mulțumeam pentru primire, din inima oceanului Pacific, mi-a fost dăruit cel mai frumos semn că cineva acolo, m-a ascultat. O pietricia în formă de inimioara mi-a lovit piciorul, și pe care am primit-o cu plăcere.

Lăsând la o parte faptul că drumul este extrem de lung și obositor, m-aș reîntoarce și mâine acolo. Îmi doresc să mai am șansa de a vizita și celelalte insule din Hawaii. Maui este pe lista pentru o viitoare vacanță acolo. Dacă aveți tips-uri despre ea, vă rog sa-mi scrieți recomandarile voastre.

 

Dacă v-a placut povestea mea, m-ar ajuta mult să dați un share, apasand butonul din stânga paginii.

Călătoriți, trăiți, iubiți…în spiritul ALOHA.

Pe curand,
Mada

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aloha Hawaii
Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Prin utilizarea acestui site web sunteți de acord cu Politica noastră de protecție a datelor.
Citeste mai multe