De anul nou în Egipt
ianuarie 2, 2023
Tenerife – “Insula Primăverii Veșnice”
februarie 20, 2023

Expresie folosită încă din secolul XII, care în timp a căpătat un cu totul alt sens față de cel inițial și cel care îmi place cel mai mult este că indiferent ce drum vei urma, vei ajunge la aceeași destinație.

Împreună cu parinții mei ne-am tot gândit unde să mergem în vacanță pentru câteva zile și până la urmă am ales Roma. Pentru mine nu mai era o noutate, pentru că o vizitasem și în trecut, însă mi-am luat rolul de ghid în serios și am pornit să decoperim împreună Orașul Etern.

Roma este mereu o idee bună pentru un city break, întrucât este un zbor de doar 2 h, rapid și ieftin. Am fost în prima săptămână din octombrie și am prins o vreme așa de frumoasă, caldă și tocmai bună de plimbare. Neaparat, Roma trebuie văzută la pas, deoarece este un adevărat muzeu în aer liber.

Oriunde te uiți, vezi istorie, artă și cultură, care se împletesc minunat în cladiri impresionante, ce dăinuiesc de când aici era centrul Imperiului Roman. Este un oraș plin de comori neprețuite pe care le descoperi la fiecare pas și privire.

Pe mine m-a fascinat în mod deosebit Vaticanul împreună cu muzeele sale.

De văzut în Roma

Daca ajungeți în Roma nu trebuie să ratați Colosseumul, Forumul Roman, Dealul Palatin, Panteonul, Fontana di Trevi, Piazza di Spagna, Piazza Navona, Piazza Venezia și înghețata 😊

Prima zi am petrecut-o în întregime la Vatican. Pentru cei care nu stiu, Vaticanul este cea mai mică țară din lume, pentru că ocupă o suprafață totală de 0,44 de kilometri pătrați și este reședința a aproximativ 800 de locuitori. Aici se află centrul Bisericii Catolice și sediul papalității, precum și unul dintre cele mai importante lăcașuri de cult ale creștinismului, Bazilica Sfântul Petru.

Muzeul Vaticanului adună anual peste 6 milioane de turiști, fiind unul dintre cele mai vizitate muzee ale lumii. Cea mai importantă cameră a muzeului este Capela Sixtină, unde poți admira celebra frescă a lui Michelangelo. Tot acolo vei putea admira și Cina cea de Taină de pe zidul altarului, opera lui Cosimo Rosselli, dar și lucrările lui Rafael, în Stanze di Raffaello.

În fața Bazilicii se află Piața Sfântului Petru, un spațiu deschis ce este înconjurat de 284 de coloane în stil doric, dispuse pe 4 rânduri. Coloanele au 13 metri înălțime. Aceasta reprezintă una dintre atracțiile turistice principale ale Romei.

Pizza, paste si gelato!

Ar fi bine să îți aloci cel puțin jumatate de zi doar pentru Vatican, pentru a admira în tihnă toată grandoarea și opulența locului. Dupa aceea, ne-am oprit în Piazza Navona la o terasă, unde am mâncat o pizza delicioasă.

Indiferent unde alegi să mănânci ceva în Roma, ai toate șansele să fie o alegere câștigătoare. Mâncarea italiană este preferata mea din întreaga lume. Indiferent că alegi pizza, paste sau gelato, toate sunt delicioase.

Ziua a continuat cu o vizită la Colosseum, Forumul Roman și Dealul Palatin.

Colosseumul are o dimensiune impresionantă și locul de unde au înflorit toate poveștile pe care le-am auzit cu gladiatori. Forumul Roman a reprezentat centrul vieții politice din Imperiul Roman. Astazi, este plin de ruine, însă cu puțină imaginație, poți vedea perioada romană revenind la viață.

Dealul Palatin reprezintă una dintre cele șapte coline pe care a fost construită Roma.

Chiar dacă era extrasezon, era plin de turiști peste tot. La Fontana di Trevi imi doream să-mi fac câteva fotografii în care să nu apară alți 10 oameni, însă destul de greu. De câte ori am fost acolo, întotdeauna a fost foarte aglomerat. Cu toate acestea, dacă tot ai ajuns până aici, aruncă un bănuț în fântană și pune-ți o dorință.

Foarte aproape de aceasta se află Piazza Spagna, locul pe care cu siguranță l-ai văzut în multe fotografii până acum cu celebrele scări pe care se tot strâng italenii la vorbă. La baza scărilor se regăsesc magazinele celor mai renumite brand-uri internaționale.

Panteonul reprezintă un templu închinat tuturor zeilor romani. Una dintre calitățile fascinante ale acestuia este proporția cupolei care este perfectă și prin deschizătura căreia pătrunde întotdeauna lumina naturală. Aceasta nu se închide niciodată.

După Panteon vă puteți îndrepta către Piazza Venezia, care cuprinde, mai multe palate impresionante prin dimensiune și opulență.

De știut!

Obiectivele turistice sunt după fiecare colț. Asta este cel mai fascinant la Roma. Indiferent că vrei sau nu să ajungi la un anume obiectiv turistic, ai toate șansele să dai de el în timp ce mergi către un altul.

Dacă nu vrei să stai la cozi interminabile, ar fi bine să te documentezi puțin înainte de pe internet și să-ți achiziționezi toate biletele de intrare la muzee online. În felul acesta, vei economisi timp prețios de care te vei putea bucura în multe alte moduri.

Roma este destinația ideală în care iți poți duce părinții și unde cu siguranță veți petrece timp de calitate împreună. Pentru noi, au fost câteva zile perfecte din toate punctele de vedere.

Ne va rămâne întotdeauna amintirea zilelor minunate petrecute în Cetatea Eterna și unde, cu siguranță ne vom întoarce.

Călătoriți, trăiți, iubiți…în spiritul etern latin.

Mădă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gdpr-image
Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Prin utilizarea acestui site web sunteți de acord cu Politica noastră de protecție a datelor.
Citeste mai multe