Toate drumurile duc la Roma
ianuarie 30, 2023
Restaurante de încercat în Creta
mai 15, 2023

Tenerife – “Insula Primăverii Veșnice”

Toate poveștile pe care le-am auzit despre Tenerife vorbesc de vremea extraordinar de frumoasă pe care o întâlnești aici. Auzind numai cuvinte de laudă, am zis că un bagaj cu haine subțiri va fi mai mult decât perfect în această vacanță. Din pacate, la nicio oră după ce-am ajuns acolo, m-am dus să-mi cumpăr și câteva haine mai groase.

Stiți cum este când toată lumea cu care vorbești, spune despre vremea din Tenerife, cum că este cald tot timpul anului, perfectă de vizitat și plimbat pe acolo oricând dorești. Uite că eu n-am avut noroc de vreme prea grozavă acolo, ci doar fix în ziua când urma să plec, a ieșit și soarele mult râvnit.

Am prins și frig, și ploaie, și menționez că am vizitat Tenerife la început de iunie.

Rochițele mele au fost rapid înlocuite de blugi și hanorac. Din intreaga săptămâna cât am stat acolo, vreo 3 zile au fost mai răsărite, astfel încât să pot sta chiar și la plajă.

Lăsând la o parte experiența mea cu vremea de acolo, nu m-am lăsat descurajată și am ales să vizitez o parte din această insulă, pentru a-i simți farmecul aparte.

Unde am fost cazată?

Am ales ca și cazare, cea mai faimoasă destinație turistică din Canare, și anume Playa de los Americas.

Este cunoscută pentru magazine, baruri, restaurante, cluburi, într-un cuvânt: distracție. Zona este cautată mai ales de către tineri și pe străzi este non-stop agitație.

Ce am văzut în Tenerife?

Tenerife este cea mai mare insulă din arhipeleagul Canare din Oceanul Atlantic, aparținând Spaniei.

Aș spune că o săptămână nu este suficientă pentru a putea vizita întreaga insulă, însă iți poți face o idee despre ce are de oferit în mare aceasta.

Simbolul insulei, care poate fi văzut din orice loc de pe Tenerife și nu trebuie ratat este Muntele Teide.

Acesta este al treilea cel mai mare vulcan activ din lume situat pe o insulă vulcanică și măsoară 3718 m înălțime.

Pentru a ajunge acolo, am plecat dis de dimineață, împreună cu un alt grup de turiști să vizităm Parcul Național Teide, inclus în Patrimoniul UNESCO încă din 2007.

Atunci cînd ajungi acolo, ai senzația că ai pășit pe Luna. Te întâmpină un peisaj arid și negru.  Am ales să admir totul de la poalele muntelui, pentru că trebuia să fiu echipată corespunzator pentru a urca pe munte.

În cazul în care vă pasionează astfel de lucruri, informați-vă din timp, legat de condiții meteo, dacă funcționează telecabina și neapărat să vă luați la voi echipament potrivit pentru traseele motane.

O altă zi am rezervat-o pentru Loro Park, cel mai faimos parc tematic din Tenerife, care recreează habitatul natural a zeci de specii de animale și sute de specii de păsări. Aici se găsește și cea mai mare colecție de papagali din lume, aproximativ 4000 de exemplare din 350 de specii, unele dintre ele fiind pe cale de dispariție.

Pe lângă aceștia, poți găsi o sumedenie de animale (gorile, cimpanzei, țestoase uriașe, jaguari, tigrii, aligatori), păsări, delfini, balene, unde în funcție de ora aleasă, poți participa la un spectacol oferit de acestea.

Deși ploua torențial, ne-am putut bucura de câteva reprezentații oferite atât de papagali, cât și un show cu delfini și lei de mare.

Nu puteam să ratez nici una dintre celebrele plaje cu nisip negru, Playa de la Arena, fiind considerate una dintre cele mai uimitoare plaje din Tenerife. De sus, în apropierea acestei plaje, am admirat Los Gigantes, niște formațiuni stâncoase impresionante. Sunt la aproximativ 600 de metri deasupra nivelului mării, situate în partea de vest a insulei.

Un alt loc spectaculos care se găsește pe coastă, este și municipiul Garachico. Este un sit frumos, cu multe clădiri vechi care atrag turiștii de pretutindeni pentru a-l vizita și a se bucura de bazinele naturale, formate în urma eruperii vulcanului Teide din 1706.

Dacă în Playa de los Americas se cazează majoritatea tinerilor dornici de distracție, pentru familiile cu copii, dornici de liniște și dispuși să plătească din buzunar prețuri mai ridicate, există Costa Adeje.

Aici, am mâncat foarte bine la un restaurant situat pe malul mării, numit Maria del Mar, cu cele mai bune oysters și fructe de mare proaspete pe care le-am încercat pe insulă.

În restul zilelor rămase, puține la număr de altfel, am profitat de soare și am lenevit pe Playa de las Vistas în Los Cristianos. Cu gândul acesta plecasem inițial de acasă, de a sta la plajă toată săptămâna. De aceea, nu m-am informat foarte bine cu lucrurile pe care le poți face pe insulă.

Odată ajunsă aici, văzând că vremea nu mă ajută să mă țin de planul de acasă, a trebuit să mă reorientez rapid și să aleg o parte din tot ce se putea face.

Cu siguranță, va trebui să revin în Tenerife cu temele bine făcute, pentru a reuși să descopăr toate atracțiile, locurile cunoscute și mai puțin cunoscute de pe insulă.

Bine de știut!

Insula este scutită de taxe, așa că veți putea găsi multe electronice, ceasuri, parfumuri la prețuri foarte bune. Aveți grijă la produsele contrafacute!

Călătoriți, trăiți, iubiți… în spiritul primăverii veșnice!

Mădă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gdpr-image
Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Prin utilizarea acestui site web sunteți de acord cu Politica noastră de protecție a datelor.
Citeste mai multe