Paradisul din Republica Dominicană
noiembrie 28, 2022
O noapte în Bratislava
decembrie 12, 2022

Dacă iubești Crăciunul și tot ce are legătură cu el, trebuie neapărat ajungi în Viena în perioada sărbătorilor de iarnă.

Anul aceasta, împreună cu câțiva prieteni ne-am decis vizităm capitala Austriei, pentru a face un tur al târgurilor de Crăciun despre care am auzit nenumărate povești frumoase.

Acestea se deschid începând cu mijlocul lunii noiembrie, unde pe lângă o priveliște superbă și o atmosferă de basm, te vei delecta cu arome de portocală, scorțișoară și vin fiert.

Viena este superbă, arhitectură te impresiona cu siguranță, unde vei rămane fascinat de clădirile imperiale magnifice și unde nu vei ști la ce te uiți mai întăi atunci când ajungi în acest oraș minunat.

În cele trei zile petrecute aici, am luat la pas fiecare străduță și am vizitat cele mai frumoase târguri de Crăciun din oraș.

Târgurile de Crăciun din Viena pe care vi le recomand

1. Stephanplatz

Târgul de Crăciun de aici este patronat de biserica Sf. Ștefan. Aici, veți găsi numeroase căsuțe care vând vin fiert, punch-uri, turta dulce și multe alte bunătăți care te duc cu gândul la Crăciun.

Pentru 5 euro, poți savura un punch delicious cu portocală, iar pentru alți 5 euro, poți pastra și cănuță, care se poate transforma într-un suvenir pe care -l iei acasă. În cazul în care nu dorești -l păstrezi, ți se opresc 5 euro garanție, pe care îi vei primi înapoi atunci când înapoiezi cănuță.

Nu foarte departe de aceasta, pe strada Tuchlauben puteți găsi toate magazinele de lux din lume, cu vitrine luminoase foarte atragatoare.

2. Schonbrunn

Amplasat într-un cadru regal, târgul de la Schonbrunn se găsește în fata Palatului cu același nume. Numeroase căsuțe cu diverse soiuri de mâncare, vin fiert, decorațiuni handmade și obiecte din materiale naturale puteți găsi aici.

Pe lângă acesta, daca nu doriți plătiți pentru a intra -l vizitați, puteți face o plimbare prin împrejurimi, printr-o grădina foarte frumoasă, unde veți vedea numeroase statui și copaci tunsi la dunga. Totul este curat și foarte bine îngrijit.

3. Maria Theresien Platz

Între două clădiri impunătoare, identice, în oglinda, unde una este muzeu de istorie naturală și cealaltă  muzeu de istoria artei, veți găsi un târg de Crăciun micuț, însă unde veți găsi celebrele căsuțe cu bunătăți și băuturi care vor tine de cald în lunile de iarna. Este extrem de drăguț și trebuie îl puneți pe lista atunci când faceți turul Târgurilor de Crăciun din Viena.

4. Rathausplatz

Cel mai frumos târg de Crăciun din Viena mi s-a părut cel de la Rathausplatz. Din cate am înțeles, este și unul dintre cele mai cunoscute târguri de Crăciun. Are loc în parcul din fata Primăriei.

Este așa de frumos luminat, plin de activități atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. Aici, veți găsi un patinoar, un carusel, o roată din care puteți admira târgul de sus, cât și plimbări cu trenulețul pentru cei mici. Pe lângă vestitele căsuțe specifice târgurilor de Crăciun, veți vedea cele mai frumoase luminițe, un brad superb de Crăciun și un copac ornat cu inimioare și globuri roșii. Mi s-a părut de-a dreptul spectaculos.

5. Museum Sissi

Dacă vreți să vă teleportați în trecut, puteți opta pentru o plimbare cu caleașca pe străzile luminate feeric. Un loc de unde puteți achiziționa un astfel de tur, este din fața Muzeului Sissi. Căluții așteaptă cuminți pe o alee, unde daca plătiți 55 euro pentru 20’ veți fi plimbați prin împrejurimi, și dacă doriți un tur de 40’ trebui plătiți 95 euro.

Lângă aceștia, veți găsi de asemenea căsuțe cu băuturi aromate și cârnați specifici vienezi. Locul este foarte frumos, însă nu sunt sigură cum se numește târgul de aici. Dacă ajungeți prin zona, recomand nu-l ratați.

Partea proasta la aceste târguri de Crăciun este peste tot sunt cozi la care trebuie stai pentru orice iți dorești achiziționezi. De la o cană cu vin fiert, wurst sau alte decorațiuni pe care vrei le iei acasă, trebuie să aștepți minute bune.

Viena este îmbrăcată de sărbătoare de la mijlocul lunii noiembrie. Peste tot miroase a scorțișoară, vin fiert și portocală. Tot orașul este de poveste, luminat cu nenumărate ornamente de Crăciun deosebit de frumoase. Dacă sunteți iubitori ai sărbătorilor de iarnă, neapărat trebuie adaugați acest oraș pe lista voastră.

Unde mâncăm în Viena

Pe lângă târgurile de Crăciun, atunci când am vrut ne încălzim și să ne încărcăm bateriile, am intrat în celebra Cafenea Centrală, unde am stat la coada pentru 30’ și unde întotdeauna veți vedea oameni care așteaptă să prindă o masă. Aceasta este deschisă din 1876, unde veți putea savura o prăjitură în acorduri live de pian.

Pe lângă aceasta, puteți incerca si Cafe Einstein, unde intotdeauna este plin si unde puteți savura un snitel vienez. Un loc unde am mâncat un burger si a fost destul de bun a fost la Le Burger.

De asemenea, pentru o mâncare rapidă și ieftină, puteți opta oricând pentru street food.

De știut

  • În Viena este foarte frig iarna, așa că fiți siguri că vă veți îmbrăca gros, pentru ca bate un vânt tăios pe care îl veți simți până la oase, dacă nu aveți câteva straturi de haine pe voi.
  • Fiți pregătiți să mergeți foarte mult pe jos. Eu, am mers apx. 40 km pe jos în 3 zile petrecute acolo.
  • Puteti opta de asemenea, pentru transportul in comun, insa fiti atenti ca va trebui sa purtati masca. În Viena, încă este masca obligatorie.
  • Dacă veniți cu mașina personală, aveți grijă unde o parcați. Neapărat alegeți parcări amenajate, pentru că se ridică mașini și riscați să plătiți o amendă piperată.
  • În miros de vin fiert, scorțișoară, castane coapte, turtă dulce, cartofi copți și nuci glazurate am petrecut cele 3 zile din Viena. Magia capitalei imperiale te va învălui cu siguranță.

Călătoriți, trăiți, iubiți…în spiritul minunat al Crăciunului.

Mădă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gdpr-image
Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Prin utilizarea acestui site web sunteți de acord cu Politica noastră de protecție a datelor.
Citeste mai multe