Koh Samui, insula liniștită a Thailandei
noiembrie 3, 2022
Bali, insula parfumată cu frangipani
noiembrie 14, 2022

Nu știam la ce să mă aștept atunci când m-am hotărât să petrec o vacanță în Sardinia. Citisem câte ceva despre ea, auzisem de la prieteni că merită vizitată și că este destinația preferată de vacanță a milionarilor din Italia. Însă, nimeni nu m-a atenționat că mă voi îndrăgosti de ce voi descoperi acolo.

Frumusețea locului nu se poate descrie în cuvinte. Culorile sunt fade și pălesc prin lentila camerei de la telefonul mobil. Smaraldul apelor străluceste puternic în lumina soarelui ca un sirag de bijuterii la gâtul insulei. Plajele cu nisipul aproape alb și stâncile de granit modelate de vântul ce suflă cu putere vor fi martore la multe dintre călătoriile turiștilor în acest colț de Rai.

Palau, cazarea mea în Sardinia

Am petrecut o săptămână în acest loc de vis, timp în care am ales să mă cazez într-un orașel micuț portuar, Palau. Nu întamplator l-am ales, ci pentru că am vrut să am multe opțiuni de transport la îndemână, atât pe apă, cât și pe uscat.

Pentru un drum de 20 minute cu feribotul și câțiva euro, ajungi pe insula La Maddallena, unde am ales să petrec întreaga zi. Jumatate din zi m-am pierdut pe străduțele înguste pavate cu piatră cubică din centrul istoric, unde timpul pare că s-a oprit în loc, după care am lenevit pe plaja din insula Caprera, la Plaja Relitto.

De vazut în Sardinia

La Maddallena și Caprera fac parte din insulele principale din Arhipelagul La Maddalena, care este situat la câțiva kilometri de coasta din nord-estul Sardiniei și Corsica și este format din peste 60 de insule și insulițe. Pe lângă aceste doua, restul de insule principale sunt: Budelli, Santo Stefano, Spargi, Santa Maria și Razzoli, fiind numite împreună “Sapte Surori”. Arhipeleagul este inclus în patrimoniul UNESCO, fiind declarat și rezervație naturală de către statul italian.

Am ajuns cu mașina până în nordul insulei, la Capo Testa, care este considerat unul dintre cele mai frumoase și apreciate situri din Gallura și din întreaga Sardinie. Aici, poți vedea numeroase roci de granit și de unde se zărește insula Corsica. Priveliștea este foarte frumoasă.

Din nord, am coborât de-a lungul Coastei de Smarald, unde am făcut o oprire în faimoasa stațiune, Porto Cervo. Aceasta este considerată locul de joacă al milionarilor de pretutindeni, unde le poți vedea etalate jucăriile de ultimă generație: iahturi grandioase, mașini de lux și vilele îngrijite acoperite cu flori. De asemenea, poți găsi ultimele noutăți în materie de modă, fiind plin de magazine ale celebrilor designeri din întreaga lume.

În inima frumoasei Costa Smeralda am găsit o altă plajă superba, unde am petrecut o zi întreagă: La Celvia. Plin de flori colorate, apa turcoaz, iahturi în departare, nisip fin…ceva de vis.

Mâncarea

Mâncarea italiana nu cred că mai are nevoie de nicio descriere, la cât este de faimoasă și de gustoasă. Paste cu fructe de mare, pește gătit în sare, gellato, totul proaspăt și delicios.

Restaurantele pe care le-am încercat și mi-au plăcut sunt: Ristorante Da Robertino și Il Ghiottone în Palau pentru fructe de mare proaspete,  La Ruota, un restaurant lângă Arzachena pentru spaghetti cu lobster și pește, Ristorante Pasta e Vino pentru ravioli și bineînteles croissantele, cappucino și gellato de peste tot de pe insulă.

Sardinia – Paradis

Sardinia este o insulă care merită toată atenția atunci când vă gândiți la o destinație de vacanță, pentru că aveți diverse activități de făcut și locuri superbe de vizitat. De menționat că v-ar fi mult mai ușor dacă v-ați închiria o mașină, pentru a putea ajunge la cât mai multe plaje și locuri ascunse.

Din pacate, am văzut doar o mică parte din această insula și cu siguranță, m-aș întoarce aici, pentru a explora și restul locurilor în care n-am ajuns și de care sunt sigură că merită descoperite.

Călătoriți, trăiți, iubiți…în spiritul „dolce far niente”.

Mădă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gdpr-image
Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Prin utilizarea acestui site web sunteți de acord cu Politica noastră de protecție a datelor.
Citeste mai multe