Ce Târguri de Crăciun vizităm în 2022
decembrie 19, 2022
De anul nou în Egipt
ianuarie 2, 2023

Dorința de a vizita New York iarna s-a înfiripat în mintea și inima mea, încă de când eram mică și urmăream la tv filmele în care acțiunea se petrecea pe străzile celebrului Big Apple.

Astfel, am ajuns să iubesc New York-ul înainte de a-l cunoaște, din filme, însă cel care m-a făcut să mă îndrăgostesc cu adevărat de oraș a fost celebrul serial Sex and the City.

Mulți ani mai târziu, am descoperit că orașul este cu adevărat magic în preajma Crăciunului și cu mult entuziasm, am ajuns în New York pe 21 decembrie, cu dorința de a bifa toate locurile celebre văzute în filme.

Astfel că am întocmit un top 10 cu locurile pe care merită să le vizitați dacă ajungeți în New York, precum și filme celebre în care se regăsesc obiectivele turistice recomandate!

1.Rockefeller Center

În fiecare an, de mai bine de 80 ani, în Rockefeller Center are loc ceremonia de aprindere a bradului de Crăciun, moment care dă și startul sezonului festiv din oraș. În general, bradul înalt de peste 25 metri și împodobit cu apx. 50k de lumini este centrul atracției din New York. Este superb, atât ziua, cât și noaptea!

Filme: Home Alone & New Year’s Eve!

2. Central Park, inima verde a orașului are puls în orice anotimp. Întotdeauna plin de oameni, acesta reprezintă una dintre principalele atracții și bogății ale New York-ului. Fie că vreți să patinați, să optați pentru o cursă cu caleașca sau pur și simplu să vă plimbați admirând peisajul, acest parc cuprinde o sumedenie de activități care să vă încânte.

Filme: Home Alone 2 & Serendipity

3. Empire State Building – cândva cea mai înaltă clădire din lume, este una dintre clădirile reprezentative din New York, iar pentru cei care vor sa vadă orașul de sus, au posibilitatea să o viziteze.

Filme: King Kong, Gossip Girl, Sleepless in Seattle & An Affair to remember

4. Biblioteca Publică din New York – este operă de artă. Am petrecut jumatate de zi aici și am admirat-o în toată splendoarea! Neăparat trebuie să o vizitați!

Filme: The Day after Tomorrow & Winter’s Tale

5. Brooklyn Bridge – este podul meu preferat din New York și unește Manhattan de Brooklyn. Este o adevarată plăcere să te plimbi pe el și să admiri orașul, mai ales noaptea, când totul este luminat.

Filme: Sex and the City, Limitless

6. Times Square – este una dintre cele mai aglomerate locuri în care am fost vreodată! Deși vezi toate nebuniile acolo, cred că e singurul loc care nu-mi place din New York! Dar nu te numești turist dacă ai ajuns până aici și nu bifezi cea mai celebră intersecție din oraș.

Filme: Vanilla Sky, Just my Luck, Closer, Life or something like it, New Year’s Eve.

7. Clădirea din filmul Friends – dacă ai îndrăgit serialul difuzat la începutul anilor ’90, merită să faci o plimbare prin Cartierul Greenwich și să admiri clădirea în care se află apartamentul protagoniștilor din film. Aceasta se află pe strada Bedfort nr.90.

Filme: Friends 😊

8. Little Italy – un cartier celebru din New York, unde majoritatea populației este formată din italieni și unde puteți vedea o sumedenie de restaurante cu specific italian, unde mâncarea este genială.

Filme: The Godfather, Donnie Brasco, Little Italy

9. Taurul din Wall Street – Unul dintre simbolurile cele mai recunoscute ale cartierului financiar din New York, unde taurul reprezintă „bull market”, o piața în continua creștere.

Wall Street este una dintre cele mai celebre străzi nu doar din New York, ci din întreaga lume, fiind deseori asociată cu bogăția și ambițiile care caracterizează America.

Filme: Wall-Street: Money never sleeps, The Wolf from Wall Street, Hustlers

10. Apartamentul lui Carrie Bradshow din serialul Sex and the City – puteți vedea exteriorul cladirii unde s-a filmat o mare parte din film. Adresa este strada Perry nr.64.

Filme: EVIDENT serialul Sex and the City!

Pe lângă toate aceste locuri, trebuie să știți că tot orașul este ca un magnet. Unde te uiți, vezi ceva fabulos! De la locurile cunoscute sau mai puțin cunoscute până la oamenii veseli sau moracanoși, clădirile impresionante – totul este de un vibe aparte!

Iarna în New York este un basm, americanii fiind fani înfocați ai Crăciunului și absolut totul este împodobit de sărbătoare: case, vitrine, magazine. Străzile sunt ticsite de turiști care se înghesuie să vadă și să filmeze spectacolul luminilor de pe Fifth Avenue.

Ca experiența în oraș să fie una pozitivă, aveți grijă să vă îmbrăcați foarte bine, pentru că în lunile de iarnă este extrem de frig.

Filme: Once Upon a time in America, Goodfellas, Breakfast at Tiffany’s, The Irishman, American Psycho, The Social Network,  La La Land, The Dark Knight, Taxi Driver, Alfie, Ghost, Coming to America

Aici, am scris despre prima mea experiență în New York!

Călătoriți, trăiți, iubiți…în spiritul american de Crăciun!

Vă pup & vă doresc Sărbători liniștite!

Mădă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gdpr-image
Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Prin utilizarea acestui site web sunteți de acord cu Politica noastră de protecție a datelor.
Citeste mai multe