Prima mea dragoste, Lisabona
noiembrie 21, 2022
Târgurile de Crăciun din Viena
decembrie 5, 2022

Dacă v-ați gândit vreodată cum arată Paradisul, cu siguranță acesta este ca în Republica Dominicană.

Nu degeaba a fost numită “Cel mai frumos loc de pe Pământ” în anul 1492, atunci când a fost și descoperită de către Cristofor Columb. Nisipul fin de culoare albă, palmierii înalți și apa oceanului verzui-azurie este imaginea de care m-am bucurat timp de o săptămână.

După un zbor de 11 ore, cu escală în Paris, am ajuns în Punta Cana, pe aeroportul La Romana. Am fost cazată la hotelul Barcelo Bavaro, care cuprinde o piscină imensă, un cazino deschis non-stop, terenuri de golf, centru spa, cât și o zonă extinsă de magazine. Nu ai timp să te plictisești în acest loc. Multe restaurante cu mâncare foarte bună și un personal extrem de amabil și de zâmbitor.

Trebuie să vă spun că mi-au folosit anii în care m-am uitat la telenovele, pentru că toată lumea aici vorbește în spaniolă și eu îi înțelegeam perfect. Oamenii sunt veseli, sociabili și puși mereu pe distracție.

Ritmurile latine de merengue și bachata se ascultă peste tot. Cât timp am fost la plajă, am avut șansa să beneficiez și de cursuri gratis de bachata și să dansez cu ei ori de câte ori aveam ocazia.

Din prima seară aici, afli ca băutura casei” în Republica Dominicană este mamajuana, care este delicioasă. Este de fapt un amestec de rom, vin și miere, la care se adaugă diverse mirodenii și scoarță de copac. Are diverse proprietati curative, însă cea mai populară proprietate este cea de afrodisiac.

Ce am făcut în Republica Domincană?

După ce m-am odihnit la plajă și mi-am încărcat bateriile la maxim, am zis că e timpul să văd câte ceva de pe această minunată insula. Prima excursie am achiziționat-o la Santo Domingo, Capitala Republicii.

Aceasta a fost construită de fratele exploratorului Cristofor Columb în 1496. Este cea mai veche așezare locuită încontinuu din Lumea Nouă a lui Columb. Centrul istoric al orașului a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Acolo, pe străduțele cu piatră cubică am vizitat Catedrala Santa Maria la Menor, prima catedrală din America și multe alte clădiri impresionante, printrecare și Palatul Alcazar de Colon.

Palatul este o clădire veche al cărei proprietar a fost fiul lui Cristofor Columb – Diego Colon și de unde se poate vedea malul opus al râului Osama, pe care se află zonele metropolitane rezidențiale.

Pentru a putea cuprinde cât mai multe dintre atracțiile orașului în timpul rămas, am luat o plimbare cu Chu Chu Colonial. Acesta este un tren mic, în aer liber, care traversează Zona Colonial din Santo Domingo timp de 45 minute.

Ziua s-a sfârșit la o terasa numita Bucheerico din centrul orașului, unde ne-am răcorit cu o băutură rece și am urmărit un spectacol dat de artiștii locului special pentru noi.

În drum spre Santo Domingo, am avut o oprire în Parcul National Los Tres Ojos, un spațiu format dintr-un sistem de peșteri și lacuri fiind al doilea loc ca număr de vizitări al ariilor protejate din Dominicană. În peșteri există lilieci, pești, broaște țestoase, șopîrle care se găsesc printre plante și liane.

De asemenea, ne-am oprit la un magazin de trabucuri și cacao, de unde am achiziționat cadouri pentru cei dragi de acasă.

Drumul de câteva ore a fost destul de obositor, însă merită cu desăvârșire să vă pierdeți o zi printre clădirile vechi din acest oraș plin de istorie.

O altă excursie pe care nu o voi uita niciodată a fost la Insula Saona. Una dintre cele mai populare excursii de o zi din Punta Cana este către această insulă.

Saona, este o insula micuță, rezervație naturală, la vreo ora distanță de mers cu barca. Plecarea se face din portul Bayahibe, de unde am luat o barcă rapidă și am mers până la “piscina naturală”, unde puteți vedea steluțe de mare și unde apa este de mică adâncime, incredibil de clară.

Mi-au dat lacrimile de fericire când am văzut ce loc frumos poate exista pe acest Pământ și eu am șansa să-l văd. După ce mi-am făcut poze în fiecare palmier întâlnit, m-am bălăcit în apa turcoaz și am luat un prânz delicios, restul timpului l-am lenevit la plajă.

La întoarcere, am luat catamaranul, timp în care am admirat peisajul pe care nu aș vrea să-l uit vreodată, am băut pina colada și am dansat timp de o oră, cât a durat drumul până la țărm.

Sfaturi Punta Cana

Punta Cana este cea mai populară destinație turistică din Republica Dominicană, cu peste 200 de hoteluri și resorturi care pot găzdui orice buget. Destinația oferă totul, de la plaje din Caraibe și rezervații luxuriante de pădure tropicală până la cazinouri și parcuri acvatice.

  • Poți opta pentru tur cu elicopterul, rafting, golf, tururi acvatice, scufundări. Opțiunile sunt variate în acest colț de Rai.
  • Ca să aveți o vacanță liniștită în acest loc verde, nu uitați să vă luați cu voi spray-uri pentru țânțari, pentru că sunt extrem de mulți și de enervanți.
  • Neapărat loțiune de plajă cu spf 100. Soarele arde extrem de puternic. Chiar dacă este înnorat, nici nu iți dai seama când ești roșu ca un rac fiert. Nu ai vrea să-ți strici vacanța și să suferi cumplit de arsuri pentru că nu te-ai protejat împotriva radiațiilor UV.
  • Aveți grijă la transferul aeroport – hotel și retur! Eu am pățit-o și era să pierd avionul, întrucât șoferul care trebuia să mă ducă la aeroport nu a mai venit, așa că a trebuit să mă reorientez rapid. Am avut noroc cu un grup de francezi care aveau loc în autocarul lor și m-au luat și pe mine până la aeroport.

Vacanța presarată cu peripeții, aventuri, locuri ireal de frumoase, rom bun, plajă, palmieri și oameni minunați îmi va rămâne veșnic întipărită în memorie și recomand tuturor să vadă măcar o dată în viața aceasta insula minunată din Caraibe.

Călătoriți, trăiți, iubiți..în spiritul exotic al Caraibelor!

Mădă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gdpr-image
Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Prin utilizarea acestui site web sunteți de acord cu Politica noastră de protecție a datelor.
Citeste mai multe