O zi în Belgrad
iunie 20, 2023

„Maraton” prin Muntenegru: Budva – Kotor – Perast

Am lăsat în urmă Belgradul, despre care am povestit aici și ne-am continuat drumul spre Muntenegru, unde aveam în gând să vedem Budva, Kotor și Perast.

BUDVA

Magnetul turismului și al distracției din Muntenegru îl reprezintă Budva, stațiunea unde am fost cazați pentru 2 nopți. Hotelul a fost unul de tip boutique, foarte drăguț și curat, cu un mic dejun delicios și o priveliște superbă, numit Bono.

Budva – perla ascunsă a Mării Adriatice, atrage anual numeroși turiști, cu peisaje încântătoare, plaje însorite și viață de noapte intensă.

Orașul vechi din Budva este dominat de o ceteate medievală, în interiorul căreia este plin de terase cochete, restaurante, magazine de suveniruri și alei înguste, pline de farmec.

Am avut norocul să ajungem acolo fix în seara în care se deschidea oficial sezonul turistic și la începutul cetății era amplasată o scenă, pe care au fost prezentări de modă, dansuri și soliști internaționali. Centrul vechi era plin de oameni care mișunau ca furnicile de colo-colo, fiind aglomerat peste tot.

Ce am mâncat bun în Budva?

Pentru mine, aici mâncarea a fost singurul aspect care m-a dezamăgit. Nu am mâncat ceva care să mă impresioneze în mod deosebit.

În prima seară am ales să mâncăm în centrul vechi, la terasa hotelului Astoria, care arată foarte elegant, cu prețurile pe masură, însă mâncarea a lăsat de dorit. Pastele cu fructe de mare au fost fără fructe de mare, salata, de asemenea, o dezamăgire: fix o salată la punga, căreia i-au fost adăugați câțiva mini creveți și pe care nu o puteai mânca.

Dezamăgiți de mâncarea de aici, ne-am dus să ne luam pizza de pe stradă, însă nici cu pizza nu am avut noroc. Extrem de sarată și plină de condimente, deloc pe gustul meu.

Nu vreau sa pun etichete și să spun că mâncarea e proastă în Budva, pentru că nu am avut nici timp prea mult la dispoziție pentru a experimenta foarte multe restaurante. Consider că am fost doar constrânși de timp și nu am avut când să descoperim locurile unde se mănâncă bine.

Kotor – orașul medieval, pe care nu trebuie să-l ratați dacă ajungeți în Muntenegru! Situat în golful cu același nume, este pe lista celor mai frumoase golfuri din lume. Atracția principală aici este reprezentată de orașul vechi. Stari Grad este înconjurat de un zid, la care accesul se face pe una dintre cele 3 porți.  Odată intrat în cetate, te vei simți ca într-un labirint, plin de străduțe înguste, terase, biserici, clădiri medievale, cu influențe venețiene foarte puternice. În ziua un care am ajuns acolo, în fața cetății, era amenajată și piața cu fructe, legume proaspete și produse tradiționale.

Perast – este cea mai frumoasă așezare din Golful Kotor, Muntenegru! În drumul spre Dubrovnik l-am zărit din mașină și am zis că trebuie neapărat să ne oprim la întoarcere pentru a admira mareția naturii din acest loc minunat.

A fost momentul perfect la apus, când nu mai erau foarte mulți turiști și ne-am putut bucura de peisaje. Am avut norocul să fim martori și la doua nunți elegante de italieni care aveau loc acolo.

Perast este destul de mic, îl poți parcurge la pas în maxim 30 min dintr-un capăt în altul și la tot pasul vei întâlni pisici, care lenevesc sub razele jucaușe ale soarelui.

Momentul meu preferat din Muntenegru a fost în ultima seara în Budva, când am prins un superb spectacol cu focuri de artificii, în timp ce reprezentanții Italiei de la Eurovision, fredonau melodii mult iubite de public. Vă îndemn să vă uitați până la finalul filmulețului de mai jos! Este WOW!

A fost o seară magică, care mi-a rămas în suflet și care mi-a deschis apetitul pentru a mă reîntoarce în această locație, plină de frumos.

Călătoriți, trăiți, iubiți…în spiritul magic al momentului!

Mădă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gdpr-image
Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Prin utilizarea acestui site web sunteți de acord cu Politica noastră de protecție a datelor.
Citeste mai multe