Cu tuk tuk-ul prin Bangkok
octombrie 31, 2022
Sardinia, Insula de Smarald
noiembrie 8, 2022

Am lăsat în urmă zgomotul și aglomerația din Bangkok pentru a petrece o săptămână pe una dintre cele mai frumoase insule din Thailanda, Koh Samui.

Am ajuns pe insulă într-o zi ploioasă de iunie. M-am scufundat într-un somn adânc cu speranța ca atunci când mă voi trezi, soarele va fi din nou sus pe cer.

Noroc sau nu, știu doar că atunci când am deschis ochii, am avut impresia că încă visez: apa azurie, nisipul fin alb presărat cu palmieri care se balansau în vânt, toate scaldate în razele puternice ale soarelui.

Ce-am făcut în Koh Samui?

Koh Samui sau Insula Samui (“koh” în thai înseamnă “insulă”) se află în partea de est a Thailandei și este o alegere inspirată pentru cei care iși doresc o destinație mai linistita, în care iși pot încărca bateriile. Asta nu înseamnă că nu există o sumedenie de activități disponibile și pentru iubitorii de adrenalină.

Poți oricând opta pentru o aventură pe apă sau pe uscat, depinde doar de fiecare cu ce gânduri vine aici.

Chiar dacă sunteți genul de turist care vrea doar să se relaxeze pe plaja, vă sfătuiesc să alegeți și opțiunea de a explora insula cu o mașina de teren și de a face cel puțin o plimbare cu barca.

Eu am ales să împletesc zilele de liniște și odihnă cu cele palpitante de a vedea întreaga insulă, în ambele moduri.

De văzut pe insulă

Am achiziționat excursii de o zi din incinta hotelului și am ales ca primă escapadă, o plimbare cu barca până la Parcul National Ang Thong, care este un arhipeleag format din 42 de insule muntoase cu vegetație tropicală, plaje cu nisip fin alb, ape turcoaz, cascade și lacuri ascunse.

Aici ne-am plimbat cu caiacul, am facut turul parcului, la capătul caruia am văzut de sus o priveliște încântătoare, după care am servit masa și am lenevit la umbra palmierilor.

Într-o altă zi, am mers cu mașinile de teren, în grup organizat, în Parcul Namuang Safari Park situat în centrul insulei. Aici, am asistat la un spectacol cu elefanți, am vizitat o fermă de crocodili, maimuțe și am văzut cascada Namuang Waterfall 1 (18 metri), în timp ce mă hidratam din cel mai mare și delicios cocos văzut vreodată.

Koh Samui a fost pentru mine insula în care la orice pas descopeream ceva nou, nemaiîntâlnit până atunci. Astfel că am avut șansa să mângăi pentru prima dată un tigru, să văd cum arată arborele de cauciuc și un călugar mumifiat. Acesta din urmă se gasește în zona de sud, în templul Wat Khunaram (autentificat de experții de la Lonely Planet).

Cu siguranță, nu puteam rata centrul cultural al insulei, Big Buddha – Templul What Pra Yai, unde poți vedea o statuie a lui Budha înaltă de 12 metri și celebrele pietre Hin Ta and Hin Yai, care sunt situate la sud de Plaja Lamai, și sunt asemănătoare organelor genitale masculine și feminine.

 Mâncarea

Bucătaria thailandeză este extrem de gustoasă, picantă, se bazează mult pe orez și fructe de mare și o poți consuma cu toată încrederea atât din piețe, plaje, cât și de pe marginea drumului. Prețurile sunt accesibile pentru toate buzunarele.

Vă recomand să încercați fructele proaspete, pentru că au un gust total diferit față de ce gasim în supermarket și să mâncați fructe de mare alese de voi din acvariu, gătite pe loc. Test!

Ce mi-a placut cel mai mult?

La fel ca majoritatea insulelor din Asia unde am fost, cel mai mult mi-au plăcut localnicii, care te fac să te simți foarte bine primit, mereu cu zambetul pe buze, dispuși să te ajute la orice pas.

De asemenea, toți oamenii care vin aici se simt liberi, descătușați de orice griji și apăsări, relaxați și zâmbitori. Este locul perfect în care să te deconectezi de la rutina cotidiană și-ți încarci bateriile.

Iubesc peisajele de aici, apa turcoaz, mâncarea delicioasă și libertatea întalnită în timpul petrecut pe insula.

Călătoriți, trăiți, iubiți…în spiritul exotic al Thailandei!

Mădă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gdpr-image
Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Prin utilizarea acestui site web sunteți de acord cu Politica noastră de protecție a datelor.
Citeste mai multe