Aloha Hawaii
octombrie 10, 2022
Pelerinaj în Israel
octombrie 12, 2022

Întotdeauna am fost atrasă de minunile pe care natura le poate oferi și atunci când mi-am luat bilet către America, am știut că vreau să ajung neaparat și la cea mai vizitată cascadă din lume, Cascada Niagara. Așa că mi-am rezervat 3 zile doar pentru această, întrucat drumul este destul de lung de la New York la granița cu Canada, apx.9h cu mașina.

Am ales să o vizitez pe partea canadiană, fiind captivată de Cascada Canadiană, care se mai numește și Potcoava. Aceasta, împreună cu Cascada Americană și Cascada Valul Miresei formează ceea ce noi știm ca și Cascada Niagara.

Cascada Niagara, cu o înălțime de 56 m și o lățime de 1.203 m, constituie granița naturală dintre SUA și Canada, despărțind sudul statului Ontario (Canada) de nordul statului New York (America de Nord). Este într-adevar, o minunație. Poți sta ore în șir să o admiri și să nu te plictisești. Oferă un adevărat spectacol, atât ziua, cât și noaptea, când este luminată și frumos colorată.

Ce am facut eu 3 zile acolo?

În primul rand, mi-am luat cazare la un hotel, chiar lângă ea, să am vedere la cascadă în permanență. Pentru acest lucru, dacă aveți ocazia să ajungeți acolo, vă recomand hotelul Marriott, care are niște camere superbe cu ferestre imense, de unde poți admira cascada în toată splendoarea.

Imediat ce ajungi aici, te simti ca într-un parc de distracții, fiind plin de magazine cu dulciuri, costume, jucarii. Este un loc unde se pot juca atât cei mici, cât și adulții. Cel mai interesant loc de joaca pentru adulți este stațiunea Fallsview Casino, unde poți găsi pe lânga jocurile de noroc, cluburi de noapte, magazine, restaurante de cinci stele și spectacole muzicale. Nu ai cum să te plictisești într-un astfel de loc. Eu mi-am încercat norocul la jocurile de noroc și am plecat cu 50$ în plus de acolo 🙂

Hornblower, un must al acestei excursii!

Din prima clipa în care am văzut cascada, am știut că vreau să ajung acolo, cât mai aproape de perdeaua de apa, iar modalitatea cea mai indicată de a face asta a fost să iau Hornblower, un vas care transportă pasagerii pana în golful făcut de cascada și unde poți auzi mugetul apelor din fiecare parte.
Vă recomand să vă încalțați în papuci/sandale care nu se strica la apa, pentru că vă veți uda bine de tot, în ciuda pelerinelor de ploaie pe care le primiți când vă urcați pe vas.

Un alt loc de unde puteți vedea mareția cascadei este și Skylon Tower, unde eu am ales să iau cina în restaurantul rotativ, care se află la 236 metri înalțime, și care în timp de 1h se rotește 360 grade. Asta cu siguranță, a fost o experiență diferită și cu adevarat deosebită. Deși ei laudă mâncarea foarte mult aici, pe mine nu m-a impresionat, dar atmosfera și view-ul au facut toți banii.

Stațiunea este plină de magazine cu suveniruri, cu fast-food-uri, restaurante, un parc de distracții, într-un cuvânt, este perfectă pentru un weekend plin de activități.

O fugă până la Toronto

În ultima zi în Canada am ales să merg în Toronto, să iau pulsul orașului și să vizitez celebrul Acvariu Ripley, unde poți vedea viața marină subacvatică diversă și de apă dulce din întreaga lume, unde apx.13.500 de viețuitoare sunt expuse publicului.

În acest acvariu uriaș, deschis cu nouă galerii captivante, vizitatorii pot vedea specii de meduze, homari uriași, rechini și o mulțime de pești colorați vibranți care plutesc deasupra unui tunel de vizionare unic.

Imediat cum iesi de la acvariu, langa, se afla celebrul CN Tower, care a fost odată cea mai înaltă structură liberă din lume (depașită de multe altele în prezent), având o înălțime de 553 metri și care este considerat una dintre cele șapte minuni ale lumii moderne de către Societatea Americană a Inginerilor Civili. Aici ai posibilitatea de a aprecia pur și simplu clădirea de la pământ, cum am facut si eu, sau de a face o excursie până la una dintre zonele de observare sau restaurante pentru vederi fabuloase ale orașului și ale lacului Ontario.

Toronto, atât de puțin cât am avut șansa să văd din el, mi s-a părut un oras dinamic, cu clădiri frumoase, străzi curate și obiective turistice apropiate, destul de ușor de ajuns dintr-un loc în altul, pe jos.

Canada mi-a lasat o impresie foarte bună, neașteptată și cu dorința de a mă întoarce și a vedea mai mult din ea.

Dacă aveți recomandări legate de Canada, le aștept cu drag.

Pe curand,
Mădă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gdpr-image
Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Prin utilizarea acestui site web sunteți de acord cu Politica noastră de protecție a datelor.
Citeste mai multe