New York, New York…
octombrie 10, 2022
City break in Sicilia
octombrie 10, 2022

Am ajuns în Washington într-o seară târzie de septembrie, după un drum extenuant din New York, drum care a fost presarat cu multe opriri, pentru a vizita tot ce se putea, printre care și Philadelphia (despre care am povestit în articolul New York).

Trebuie să stiți că Washington D.C. este capitala Statelor Unite ale Americii, luând numele primului președinte american, George Washington, și locul unde se găsesc toate instituțiile de conducere ale țării. Printre cele mai cunoscute sunt Casa Albă, Capitoliu, Monumentul Washington, Lincoln Memorial și Pentagonul.

Primele trei sunt cuprinse în National Mall, care este punctul central de vizitare a obiectivelor turistice din Washington, DC.

Surpinzator, nu mă așteptăm să găsesc un oraș atât de liniștit, fără zgarie-nori, care, comparativ cu New York, părea un oraș părăsit. Mi-am zis că este așa din cauza orei foarte târzii și aveam să văd exact a doua zi dacă se pastrează același vibe.

Clădiri impresionante în D.C.

În ziua următoare, m-am trezit plină de energie și am luat-o la pas spre clădirile mărețe pe care îmi doream neapărat să le văd: Capitoliu (care este sediul Casei Reprezentanților și al Senatului) și Casa Alba, unde iși are reședința oficială președintele Statelor Unite..

Pentru a vizita Casa Albă iți trebuia o programare în prealabil, pe care eu nu o aveam, așa că m-am mulțumit să o văd doar de afară. Spre ghinionul meu, fix atunci se făceau lucrări de mentenanță la gardul clădirii și nu o puteai vedea foarte bine, însă chiar și așa am reușit să-mi fac câteva fotografii lângă aceasta. Am vizitat America în 2019, când președinte era Donald Trump și poza lui era peste tot la chioșcul cu suveniruri, unde puteai găsi căni, globuri, șepci, tricouri, într-un cuvânt, fața lui era imprimată pe orice suvenir. Treaba asta m-a amuzat destul de tare, el având o față foarte haioasă:)

O porție de istorie

Unul dintre cele mai cunoscute simboluri din lume ale democrației este Capitoliu, construit în stil neoclasic și unde, de data aceasta, am avut noroc și am putut intra să-l vizitez, fără programare. Accesul mi-a fost permis, după ce am fost controlată și scanată pe toate părțile.
În interior, rămâi surprins când vezi că este plin de fresce, reliefuri și picturi, mai ales rotunda sub cupolă mare din fontă, cu un tablou pictat de Constantino Brumidi și multe alte tablouri uriașe cu diverse scene din istoria americană. În afară de aceasta este și fosta Camera a Camerei Reprezentanților, cu statui, care înfățisează figuri istorice de vârf. Rotunda conduce în camera restrânsă a Vechiului Senat, unde acesta s-a întâlnit până în 1859 și apoi Curtea Supremă până în 1935.

După ce-am terminat de văzut tot ce era permis acolo, m-am îndreptat spre Monumentul Washington, care este reprezentat de cel mai înalt obelisc din lume (170 metri), fiind construit în memoria primului președinte american. Pe aceeasi axa, care lasă în spate Capitoliu, se află acest monument, și dacă continui să mergi, ajungi la Memorialul Lincoln, ridicat în memoria celui de-al 16-lea președinte american, Abraham Lincoln.

Fiind o cinefila convinsă, de cate ori privesc piscina care se întinde între Memorialul Lincoln și Monumentul Washington, îmi amintesc de Forrest Gump, care ținea un discurs acolo, fiind prins într-o demonstrație anti-Vietnam, după care o vede pe Jenny, moment în care uită de toți și aleargă către ea, prin piscină, regăsindu-se după mulți ani.

Hard Rock Cafe strikes again!

Așa și eu, după atâta istorie a Statelor Unite, am simțit nevoia să alerg până la cel mai apropiat loc unde aș fi putut manca ceva, întrucât eram lihnită. Și ce-aș fi putut alege, daca nu Hard Rock Cafe? 🙂 eram, evident, curioasă cum sunt coastele lor și aici. Porția imensa, și bineînțeles, scumpă.
Este singurul loc în care am văzut în meniul lor burger cu foiță de aur de 24 kt pe deasupra, la prețul de 25,95$. Se apropie vertiginos de Nurs-et-ul din New York, unde era 30$ un burger, însă nu avea și aurul inclus 🙂

În ultima mea zi în Washington, am ales să vizitez Pentagonul, care este sediul central al Departamentului Apărării al SUA și cea mai mare clădire administrativă din lume, fiind la momentul construcției și cea mai mare suprafață construită din lume, 14 ha.
Pentru cei care nu știu, pe 11 septembrie 2001, teroriștii au deturnat zborul 77 al companiei americane American Airlines, prăbușindu-se în mod deliberat în direcția Pentagonului, unde o parte din cladire a fost distrusă și 184 oameni și-au pierdut viața. Un an mai târziu, a fost ridicat în cinstea lor un memorial care poate fi vizitat și unde pe un teren de 1,93 acri, sunt plantați apx. 85 copaci, printre care se află 184 banci, pe fiecare fiind gravat numele victimei. Un loc destul de încărcat energetic, care întristează chiar și cel mai vesel om.

Shoppingul – my cardio!

Totuși, ca să mă binedispun după această vizită, ce puteam alege mai bine dacă nu o sesiune de shopping? Pur și simplu mi-a iesit Macy’s în cale și nu aveam cum să ma opun:)) Ca sa fiu sigură că mă duc la somn fooarte bine dispusă, am dat o fugă și până la Tanger Outlet, ca să închei ziua cu brio.
Recomand acest outlet și se găsește în apropierea tuturor orașelor din America. Cu siguranță, am intrat în cel puțin 5 astfel de outleturi. Este imposibil să nu-ți găsești ceva frumos și convenabil la bani.

Washington este aerisit, pare un oraș european, nu are clădiri foarte înalte, este plin de istorie și artă. Drept urmare, dacă veniți în New York, dați o fugă și până aici, unde ar trebui să stați măcar o noapte, pentru a avea timp să vizitați măcar o parte din locurile consacrate.
Eu am stat trei zile și simt că nu am văzut suficient și că mai sunt multe locuri interesante care așteaptă să fie descoperite. Dacă cunoașteți astfel de locuri, vă rog să mi le spuneți. Sunt deschisă la recomandari.

Sper ca v-a plăcut povestea mea despre prima călătorie în Washington. Dacă este așa, vă aștept cu un share, pentru a afla și alte persoane de TravelWithMada.
Mulțumesc!

Pe data viitoare,
Mădă

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gdpr-image
Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Prin utilizarea acestui site web sunteți de acord cu Politica noastră de protecție a datelor.
Citeste mai multe