Hola Barcelona
octombrie 28, 2022
Koh Samui, insula liniștită a Thailandei
noiembrie 3, 2022

Nu o să uit niciodată momentul când m-am dat jos din avion în Bangkok cu ceva ani în urmă. Din prima clipă am simțit că am ajuns în altă parte, nimic asemănător cu locurile în care fusesem până atunci.

Prima senzație pe care am simțit-o acolo, a fost de haos, umezeală, înghesuială, nebunie. Am avut proasta inspirație de a nu-mi lua viza din București și am ales să o iau direct din aeroport, unde mă dusesem pregătită cu o fotografie tip buletin. Cumințică, m-am așezat la o coadă, unde am așteptat cel puțin o ora până mi-a venit rândul.

Vă recomand să vă documentați înainte de a pleca în Asia. Pot exista tot felul de cerințe pentru care este mai bine să fii pregătit decât să pierzi timp prețios din vacanța ta.

Odată ajunsă la hotel, mi-am lăsat rapid bagajele și am plecat la o plimbare pe jos să iau pulsul orașului.

Cum este în Bangkok?

La prima vedere Bangkok-ul este murdar și haotic. Plin de turiști, caldură, poluare, vânzători ambulanți, arome amețitoare și tuk-tuk-uri. Cum le-am văzut am zis clar, că eu cu așa ceva voi vedea orașul.

Înainte de a mă urca în unul, am negociat prețul călătoriei și vă sfătuiesc și pe voi să faceți la fel, pentru a nu avea surpriza neplacută că vă cere să plătiți mult mai mult decât face.

Ce am văzut?

Prima oprire a fost pe celebra strada Khao San, unde găsești o sumedenie de tarabe alimentare pe marginea drumului cu tot felul de lighione, scorpioni, viermi, clătite pe care le poți încerca, restaurante, cluburi și saloane de masaj, la prețuri accesibile. Trebuie să vă înarmați cu rabdare pentru că este foarte aglomerat, cu turiști veniți din toate colțurile lumii și o zăpăceala cu care iți va lua ceva timp pentru a te obișnui.

Nu puteam pleca de acolo fără să încerc ceva tradițional de mancare și un faimos masaj thailandez. Acesta din urma a devenit preferatul meu, pe care și acum încerc să-l regasesc prin București.

Ce vă recomand să mâncați neapărat în Thailanda este Pad Thai, care reprezintă taiței din orez cu creveți/pui, depinde de preferințe. Fără nicio ezitare, cel mai bun pad thai cu creveți l-am mancat în Bangkok.

De asemenea, cu tuk tuk-ul am vizitat și celebrele temple Wat Pho, Wat Arun, Wat Traimit și Wat Suthat.

Wat Pho este cel mai bine cunoscut pentru Templul lui Buddha înclinat, unde veți găsi o statuetă atât de mare (45 m lungime și 15 m înălțime), încât nu are loc într-o singură poză, ci doar pe porțiuni.

Wat Arun, supranumit și Templul Zorilor,  este format din pagode uriașe acoperite cu porțelan alb și colorat, deosebit de frumoase. Majoritatea turistilor vin să-l viziteze la apusul soarelui, din pricina peisajului spectaculos.

Wat Traimit este templul unde se găsește cea mai mare statuie a lui Buddha din aur. Aceasta este înaltă de 5 m și cântărește jumatate de tonă.

Wat Suthat este unul dintre cele mai vechi și mai faimoase temple budiste din Bangkok.

Toate sunt impresionante, mi-a placut foarte mult aici. Aveți grijă că trebuie să aveți fustă/pantaloni lungi ca să puteți intra. Eu eram în pantaloni scurți, așa că mi-am cumpărat fix de la intrare o pereche de pantaloni lungi, largi, ieftini, pe care o să-i vedeți la foarte multi turiști, care probabil erau în aceași situație ca și mine. Oricum, mi-au fost de mare folos prin Bangkok.

Nu am avut timp să merg la piața plutitoare Damnoen Saduak, însă am facut o plimbare cu o barcă cu coada lungă pe raul Chao Phraya. Acesta mai este denumit și râul regilor, însă este foarte murdar. Este o modalitate ieftină de a vedea orașul de pe apă și tot așa puteți remarca imediat discrepanța între sărăcie și bogație.

Pentru a vedea orașul de sus, noaptea, am ales să merg la unul dintre celebrele sky baruri din Bangkok, Red Sky, de unde am putut admira frumusețea orașului de la etajul 55. Mi-a plăcut mult această experiență.

Mici recomandări pentru Bangkok

Ce vă sfătuiesc să faceți neapărat odată ajunși acolo, este să negociați pentru tuk-tuk-uri.

Să nu vă lăsați păcăliți și să mergeți la restaurante recomandate de șoferii de acolo, pentru că vor duce la cele mai scumpe locuri, de unde ei iși vor lua comision (eu am fost pațită) și nici nu este cea  mai bună mâncare.

Să vă așteptați ca majoritatea mâncărurilor să fie picante și dacă nu specificați că nu vreți deloc picant, veți avea surpriza că tot este picant 😊

Impresiile mele despre Bangkok

Chiar dacă este unul dintre cele mai poluate orașe, cu multă mizerie și agitație, mie mi-a placut mult în Bangkok. Pe lângă acestea, am descoperit cele mai bune și gustoase fructe, cel mai bun masaj și unul dintre cele mai frumoase priveliști noaptea deasupra orașului.

Dacă aveți șansa să ajungeți pe aici, nu ezitați, pentru că va fi o călătorie altfel, interesantă, senzorială și plină de necunoscut. Eu sper să mai am șansa să mă întorc, pentru a vedea și locurile în care n-am avut șansa să ajung.

Din Bankok, am plecat cu o cursă internă către insula Koh Samui, despre care urmează să vă povestesc.

Până atunci…

Călătoriți, iubiți, trăiți…în spiritul Thailandei.

Mădă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gdpr-image
Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Prin utilizarea acestui site web sunteți de acord cu Politica noastră de protecție a datelor.
Citeste mai multe