O noapte în Bratislava
decembrie 12, 2022
Sărbătorile de iarnă în New York
decembrie 28, 2022

Târgurile de Crăciun devin locurile magice care atrag anual milioane de turiști din întreaga lume, care, măcar pentru o scurtă perioadă de timp, retrăiesc fiorul copilăriei cu miros de scortișoară și portocală.

Anul acesta am vizitat câteva astfel de târguri atât din România, cât și din afara țării. Numitorul comun pentru toate au fost colindele, vinul fiert, bunătățile culinare, spectacolul de luminițe și bradul frumos împodobit.

Recomandările mele sunt:

  1. Târgul de Crăciun din Bratislava

O capitală fără prea multă reclamă, dar care are un târg incredibil de frumos amenajat în centrul vechi al orașului. Peste tot puteți găsi punch-uri, vin fiert, mâncare tradițională slovacă, cât și multe deserturi tradiționale. Prețurile sunt foarte accesibile: un pahar de punch pornește de la 2,5 euro. Va fi o reală plăcere să vă plimbați pe străduțele pline de istorie ale orașului. Și surpriza în Bratislava a fost a doua zi când ne-am trezit și a început să ningă. Mai multe detalii am scris aici.

  1. Târgul de Crăciun din Viena

Viena nu mai are nevoie de nicio prezentare când vine vorba de Târguri de Crăciun, fiind un oraș cu tradiție și unde sunt amenajate, nu unul, ci vreo 5 târguri de Crăciun.

Cel mai frumos mi s-a părut cel din fața Primăriei, Rathausplatz unde totul este de poveste. Au un carusel incredibil de frumos, o roată din care puteți vedea târgul de sus, un trenuleț spre bucuria copiilor, și bineînteles casuțe cu turtă dulce, produse artizanale și vin fiert. Aici, puteți citi și despre celelalte târguri de Crăciun vizitate în Viena.

  1. Târgul de Crăciun din Sibiu

Amenajat extrem de frumos, dar incredibil de aglomerat a fost Târgul de Crăciun din Piața Mare. Plin de oameni până la refuz, trebuie să te înarmezi cu răbdare, pentru că este îmbulzeală, cozi mari la orice vrei să-ți cumperi și foarte scump. Un pahar de vin fiert este 25 lei. Concurează la prețuri cu Târgul din Viena.

Copii se înghesuie la Atelierul lui Moș Crăciun, o roată panoramică îmbrăcată cu mii de lumini te va atrage cu siguranță, iar pentru cei pasionați de sporturi pe gheață, există un patinoar foarte drăguț.

  1. Târgul de Crăciun din Budapesta

Unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa este cel din Budapesta. Deși aveam rezervate 3 zile pentru Budapesta, anul acesta ne-am luat o țeapă cu Airbnb și am vazut o parte din Târgul de Crăciun pe fugă. Însă nu am putut să nu remarc atmosfera de povești din oraș.

Plin de luminițe pe clădiri, braduți, obiecte de artă, totul este împodobit de sărbătoare. Pe celebra stradă Vaci veți găsi amenajate magazinele festiv, însă este foarte aglomerat. Târgul de Crăciun din capătul străzii se închide la ora 21:00, așa că aveți grijă cum vă organizați astfel încât să-l vizitați înainte de această oră.

  1. Târgul de Crăciun din București

Paradoxal, deși locuiesc în București, încă nu am ajuns la târgurile de Crăciun din oraș. Din fericire, am prieteni care le-au vizitat și mi-au zis că sunt foarte frumoase, mai ales cel din Parcul Drumul Taberei, „ West Side Christmas”, organizat de Untold.

Sper ca până de Crăciun să ajung și pe acolo, pentru că pe 27 decembrie se închide.  Un alt targ pe care îl puteți vizita este Târgul de Crăciun din Piața Constituției, unde în weekend sunt diverse programe artistice și care are porțile deschise până pe 26 decembrie. 

  1. Târgul de Crăciun din Timișoara

Am ajuns în Timișoara la o oră târzie, fără prea multe planuri, însă mi-a atras atenția cât de frumos și cu bun gust erau aranjate toate ornamentele și luminițele în oraș.

Pe lângă toate casuțele care vând langoși, kurtos kolac și vin fiert, veți găsi și ciocolată de casă, prăjituri, cât și produse artizanale lucrate manual.

Dacă ajungeți în Timișoara și căutați un loc pentru mic dejun/brunch, vă recomand Jack’s Bistro. Este un local tare drăguț, cu mâncare foarte bună și porții mari.

Călătoriți, trăiți, iubiți…în spiritul magic al Crăciunului!

Mădă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gdpr-image
Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Prin utilizarea acestui site web sunteți de acord cu Politica noastră de protecție a datelor.
Citeste mai multe